Anmälan föreläsningar hälsodagar på oh i september


I samverkan med Skåneidrotten bjuder vi in alla i Helsingborg till nedanstående föreläsningar på Olympiahallen – med alla menar vi alla i hallen, men också andra idrottsföreningars ledare, tränare, aktiva och föräldrar m.fl. är hjärtligt välkomna.

OBS! antalet platser är begränsade, så först till kvarn.

Föreläsningarna är gratis!

Sista anmälningsdatum är 1 dag före respektive föreläsningsdatum. Anmälan görs endast genom nedanstående anmälningsformulär.

 


 

1) Värdefullt för idrottsföräldrar

”Skall den svenska idrottsrörelsens vision om att ha världens bästa idrott på alla nivåer bli verklighet behöver vi också världens bästa idrottsföräldrar. Idrottsföräldrar är beundransvärda, och deras insatser är ovärderliga för det svenska föreningslivet. De är oumbärliga för idrottsledaren, med stöd och feedback kan de få barnen och laget att höja sin prestationsnivå. Utbildningen syftar till att inspirera och skapa medvetenhet runt rollen som idrottsförälder.”
 

Målgrupp

 
Föräldrar
 

När

Datum: Lördagen den 15 september
Kl: 11.15-12.45

 

2) Rätt kost för barn och ungdomar

Hälsa och prestation går hand i hand och kosten har stor betydelse för hälsan. Med teori och praktiska övningar går vi igenom grundläggande näringslära. Vi går igenom vilken typ av mat som passar innan och efter träning och hur en effektiv måltidsplanering ser ut, med tips på bra frukost och mellanmål. Dessutom tar vi hål på en del myter om mat.
 

Mål och syfte

Målet med utbildningen är att öka kunskapen gällande kostens betydelse för hälsan och hur prestationsförmågan, i vardagen och vid fysisk aktivitet, kan påverkas med en bra måltidsordning och förnuftiga livsmedelsval.

Innehåll

Energi och energiinnehåll. Vi går igenom och  reder ut begreppen. Näringsämnen – vilka är de och i vilka livsmedel finns de? Måltidsplanering för ökad prestation. Frukost – varför är den så viktig? Mellanmål – tips och exempel på bra mellanmål. Tallriksmodellen för en idrottare. Vi tittar på näringsriktig mat kontra skräpmat och godis.
 

Målgrupp

 
Pass 1) ledare och föräldrar
 
Pass 2 är inställt och flyttas in till pass 1!
Pass 2) aktiva från 15 år och uppåt
 

När

Datum: söndagen den 16 september
 
Pass 1) kl: 13.00-14.30
 

 

3) Att alltid känna sig som en vinnare

Mål och syfte

Stress och press inom idrotten kan ge sitt uttryck på många olika sätt. Det är alltid en fråga om en upplevd obalans mellan krav och resurser. Upplevda krav, både från klubb/lagkamrater, tränare och föräldrar. Den värsta och mest svårfångade känslan av press kan vara den man har på sig själv. Det kan visa sig genom att önskade resultat är svåra att nå. Helt enkelt genom för mycket spänning. Glädjen kan periodvis försvinna för idrottsgrenen, vilket i värsta fall leder till att idrottaren vill lägga av. Ett annat tecken kan vara att insatserna och resultaten är på topp vid träning, och uteblir vid tävling.

Innehåll

Hjärnan; den inre dialogen, attityd och inställning vid motgång och framgång.

Hur kommunicerar hjärnan genom kroppsspråket och kan det påverka din/ eller lagets prestation?

Resultatfokus? Hur kan man göra för att skapa hållbara och glädjefyllda mål?

Att hämta energi och bygga upp sig själv inifrån och ut, med resultat som ”tänd men inte spänd” vid t.ex. match, eller övriga situationer som kräver extra prestation.

Målgrupp

Först och främst aktiva.

 

När

Datum: Tisdagen den 18 september
 
Kl: 18.00-19.30
 
A webform by Podio – click here to get yours

Lämna ett svar